Balíček s príbehom - čo je za tým?





Balíček s príbehom 

Milé deti! Celý, celučičký rok Vás pozorujem, pozorne načúvam. A vidím ako pekne si tu spolu s kamarátmi nažívate. 
Teraz už viem, že ste veľmi dobré a vnímavé deti a aj ja mám pre vás malé prekvapenie.
Mikukášske balíčky.


....do príbehu v roku 2020 budú zaradení títo skvelí, šikovní farmári a výrobcovia zdravých a chutných maškrtiek a pekných vecičiek

jabĺčko zo sadu v Senci
sušené jabĺčka 50g
plnený Ertlovský perník slivkový alebo jahodový
Bratislavský orechový rožok
javorové lízatko
ovocné pyré
ovocná šťava
ovocná koža
bio agarové cukríky
karobová tyčinka Perla
karobové chrumky
mandle v karobe
stéviové žuvačky Hugo
stéviové cukríky Hugo
drevená hračka/magnetka
ekologická papierová taška
samolepka






O Bratislavských rožkoch:
Milujeme príbehy. Ten o Bratislavských rožkoch je skutočne fantastický. Začal sa koncom 16. storočia, keď sa objavili prvé záznamy z vtedajšieho Pressburgu, o predaji pečiva, plneného makom alebo orechami. Prvá zmienka o Bratislavskom rožku pochádza z roku 1876, keď mestské noviny priniesli článok o vynikajúcich „rožtekoch“. Avšak už v roku 1785 ich podľa cechu predávalo pekárstvo U Scheuermanna pri Hlavnom námestí v Bratislave. Z tohto obdobia pochádza aj dodnes.


a ešte viac na našom blogu:





O perníčku:

Keď sa ešte za Rakúsko-Uhorska náš pradedo Jozef Ertl v ďalekej Budapešti začal učiť u istého výtvarníka, nikto netušil, že je to vlastne začiatok viac ako 100-ročnej pernikárskej rodinnej tradície. Maľovanie mu síce príliš nevoňalo, zato mu poriadne zavoňalo iné umenie – sladké, voňavé a plné lásky, presne také, aké sú už odjakživa perníkové srdiečka. Našťastie si nechal poradiť a ako tovariš nastúpil k vtedajšiemu vychýrenému pernikárovi Beliczayovi. U majstra, ktorého meno malo cveng nielen v Budapešti, ale v celej monarchii, sa poctivo priúčal tomuto sladkému a voňavému remeslu, až v roku 1904 získal tovarišský výučný list a začal piecť prvé perníčky podľa vlastnej receptúry.




O kašičkách:

Ochutnajte ryžové kaše bez lepku, laktózy a konzervantov. Sú vhodné aj pre vegánov a ručne vyrábané na Slovensku.

Na začiatku našej cesty, koncom roku 2018, sme otvorili prevádzku Varila kašičku v Bratislave ( Fresh Market- farmárska tržnica). Každý deň okrem nedele sme varili od 6 rána základ kaše, ktorý si mohli ľudia dochutiť podľa vlastného výberu z ponuky viac ako 40 ingrediencii. Testovali sme kombinácie surovín a chutí spolu s našimi zákazníkmi 🙂

Postupne sme pridali do ponuky aj rozvozy v rámci Bratislavy a firemné raňajky. 

...viac tu: https://www.varilakasicku.sk/pribeh-znacky-varila-kasicku/

 





O kokoskách Tykokoska:

Nová chuť kokosiek pečených iba z čistého kokosu a kokosového cukru. 🥥Bez lepku, laktózy, konzervantov a vhodné pre vegánov.🌴



Komentáre